Lhasa de Sela …R.I.P.


„Vocea Lhasei e o încrucişare imposibilă între vocea unei adolescente pornite să salveze lumea şi cea a unei fascinante cântăreţe de bar, uzată de alcool şi tutun. Joan Baez tânără îmbrăţişată cu Edith Piaf pe moarte. Şi acea sfâşiere cu care Janis Joplin îşi scuipa sufletul cântând.”

Cristian Tudor POPESCU

Este născută pe 27 septembrie 1972, în localitatea Big Indian din statul american New York, dintr-un tată mexican şi o mamă americană, Lhasa de Sela

A inceput sa cante la 13 ani intr-o cafenea greceasca din San Francisco. La 19 ani, s-a mutat la Montreal (Canada), unde a cantat in baruri.

Primul sau album a aparut in 1997 si s-a intitulat La Llorona, o combinatie intre muzica traditionala sud-americana, cantece mexicane, rock alternativ si ritmuri tiganesti est-europene. Pentru acest album, Lhasa a primit mai multe premii, incluzand „Artiste québécois — musique du monde” in 1997 si Juno Award for Best Global Artist, in 1998.

Cel de-al doilea album, The Living Road, a aparut in 2003 si el include cantece in engleza, franceza si spaniola.

Lhasa a primit World Music Award for Best Artist of the Americas in 2005.Tot in anul 2005 (aprilie) a concertat pentru prima data in Romania.

Muzica sa este familiara, unica, capabila de a transmite emotii puternice si de a reda  o lume rece si cruda in culori calde…

„These are songs inspired by a warm country but written in a cold one, with a Brontë-like romanticism, a wry and literate sense of humor, and moments of startling emotional rawness.”

Din pacate cancerul de san a rapus-o la varsta de 37 ani…pe data de 1 ianuarie 2010.

Reclame

5 gânduri despre “Lhasa de Sela …R.I.P.

  1. Asta trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toate fetele şi femeile. Să se informeze, să întrebe medicul, să afle mai multe despre cancerul de sân şi de col uterin, să meargă să facă screening de 2 ori pe an, să-nveţe să-şi palpeze sânii lunar. Cancerul ucide. Şi nu numai oameni bătrâni.
    Regret că fac pe lupul moralist, dar nu-i deloc de joacă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s