Ce stiti despre Zippo?

Spre exemplu ştiaţi ca denumirea brichetei provine, pur şi simplu, de la faptul că inventatorului îi plăcea cum sună cuvântul „zipper” – „fermoar”, în engleză?

In continuare sunt nişte chestiuţe interesante despre brichetele Zippo (chestiuţe pe care poate nu foarte multa lume le ştie) si nişte pozici care mie mi-au placut mult :)..

Compania Zippo este situata in oraşul american, districtul Pennsylvania ,  si a fost  fondata de catre George G. Blaisdel.

Prima brichetă a fost creată într-un garaj, după un model similar, austriac. Modelul a fost patentat la3 martie 1936.

Cum poate fi identificat un fals

O brichetă Zippo originală are o serie de elemente distinctive, care o diferenţiază în mod foarte clar, pentru cunoscători, de un fals.

În mod evident, semnul distinctiv fără echivoc ar fi regăsirea modelului în cataloagele Zippo. Din păcate, prea puţină lume cunoaşte toate modelele existente, astfel încât să poată afirma hotărât „Acesta este un fals”.

Alte modalitati de identificare :

Inscripţia din partea de jos a brichetei. Cea mai simplă şi cea mai puţin eficace dintre toate metodele de verificare. Şi totuşi, chiar şi în acest caz, există câteva elemente distinctive pe care prea puţină lume le cunoaşte.

* Spaţiul dintre „Brad” şi „ford”. La unele falsuri, există un spaţiu mai mare decât între celelalte litere, în interiorul cuvântului „Bradford”, între literele „d” şi „f”. La original, cuvântul este legat.

* Litera „Z” din cuvântul „Zippo”. Unele duplicate au prima literă mai mare decât celelalte. Originalul are literele egale, astfel încât cea mai înaltă dintre toate este litera „i”, datorită flăcării-logo care înlocuieşte punctul.

* Inscripţia „Made in U.S.A.”. Uneori, aceasta este mai mică decât textul care o precede – „Bradford P.A.”. În realitate, trebuie să aibă exact acelaşi format. De asemenea, e posibil să lipsească punctele dintre literele „U”, „S” şi „A”. Textul corect este „U.S.A.”.

* Litera care indică luna de fabricaţie. Conform modalităţii de codare a datei de fabricaţie, Zippo foloseşte litere pentru identificarea lunii. Asta înseamnă că ultima literă este „L”, care indică luna decembrie. Toate literele inscripţionate pe o brichetă care sunt mai „mari” decât „L” indică fără echivoc un fals. În general, este preferată litera „Z”.

Inscripţia de pe inserţie. Inserţia brichetei trebuie să poarte, obligatoriu, un cod al datei de fabricaţie. Atenţie însă! Faptul că inserţia şi carcasa au fost fabricate la date diferite (de multe ori, diferenţa este de o lună, două) nu înseamnă că bricheta este falsă. Aceasta nu este originală doar dacă inserţia nu conţine codul datei de fabricaţie. Procesul implică fabricarea diferenţiată a celor două elemente ale brichetei, de aici şi posibilitatea fabricării acestora la date diferite. Cele două elemente sunt îmbinate, ulterior, manual.

Rotiţa. Dacă zimţii rotiţei sunt orizontali aveţi, din păcate, de a face cu un fals. Aceştia sunt întotdeauna orientaţi oblic la un Zippo original.

Nitul rotiţei. Este întotdeauna argintiu la o brichetă Zippo. De cele mai multe ori, este auriu la falsuri. Puţină lume cunoaşte acest detaliu, care diferenţiază fără echivoc un duplicat faţă de un original.

Garanţie

Bricheta Zippo este recunoscută pentru garanţia pe viaţă pe care o acordă compania. Aceasta înseamnă că dacă o brichetă se strică, indiferent cât de veche este sau câţi proprietari a avut anterior, Zippo Manufacturing Company o repară gratuit sau o înlocuieşte cu una nouă gratuit. Singura parte care nu se supune acestei garanţii este finisajul exterior.

Datele de contact ale Departamentului Reparaţii din Statele Unite:

Zippo Manufacturing Company

33 Barbour Street

Bradford, PA 16701

(814)368-2700

Pentru a veni în sprijinul clienţilor europeni, Zippo Manufacturing Company a înfiinţat, relativ recent, un centru de reparaţii şi în Germania:

Zippo Manufacturing Company, Groendahlscher Weq 87, D-46446 Emmerich am Rhein.
În final pentru pofticioşi şi pentru iubitorii de zippo un tort care arata  foarte bine :)…

Yummy!!!

Sursa

Imaginile sunt de aici.
Anunțuri

28 de gânduri despre “Ce stiti despre Zippo?

 1. n,am zis k ai fi :). km niciodata nu zic nik la voia intamplarii. „hombre” este un fel de apelativ ce se foloseste la ambele sexe. cu sensul de „omule”. dak ai fi in spania ai stii :p

 2. auzi ma motoreta mik , „mihaisuzuki” dobitocel, eu traiesc de 5 ani in spania. Nu ma lua pe mine cu dex, k.ti prinzi urechiusele :). eu iti spun CUM SE VORBESTE . si hombre e folosit in ambele cazuri, canaliuta iubita 😉

  • 1.Spre deosebire de tine, eu nu am jignit.Daca te-ai simtit cu atat mai bine.Daca traiesti de 5 ani in Spania probabil ca o duci bine acolo.Ia zi, cat e capsuna?Asa cum si romanii fac greseli de pronuntie asa fac si spaniolii deci hombre e folosit PROST.corect este sa-l folosesti cum trebuie nu cum vrei.
   2.Spre deosebire de creierii tai intoxicati de capsuni putrezite Suzuki este si o marca auto.Dar asta nu ai de unde sa stii ca voi mergeti pe jos pe camp la adunat.
   3. Folosesti hombre pentru a aproba o afirmatie? Trebuie sa iti spun in acest caz ca nu numai tu dar majoritatea spanilor sunt imbucurator de prosti daca fac acest lucru. Cum sa aprobi o afirmatie spunand: „omule, barbate”?
   4. Daca te dai mandru ca esti roman in Spania scrie dracu cum trebuie! fara mik,k.ti,draq,mik,kte. Asta dovedeste ca ai un creier mai mic chiar decat creierul meu de amiba! Bravari de genul ca ma „faci” in orice domeniu dovedesc faptul ca nu ma pot pune la mintea ta aia atrofiata.
   5. Ai coada? Esti animal? Ca numai un animal ar putea scrie 4 comentarii in care sa spuna ceea ce gandeste in loc de un singur comentariu.Sau tie ti se mai opreste mintea in loc din cand in cand?
   6.Si eu imi cer scuze Treipuncte pentru comentariul meu lung si total nelalocul lui.
   @nightvision – succes la „cules”.Sper ca anul asta sa aveti recolta bogata.Poate te mai dezvolti si tu.

 3. cand e folosit pt a aproba o afirmatie,sau k si apelativ. Daca nu esti suficient pregatit k sa duci o discutie in afara intelectului tau de amiba,atunci stai draq linistit in banca ta aia mik si putreda. k te fac in orice domeniu, oricand 🙂

 4. Acestea fiind zise, scuzele mele Treipuncte :). nicidecum nu vreau sa fac valuri la altul acasa. Dar cand se gaseste kte un miez de asta psudo-interesant,si ma calca pe coada, trebuie pus in preafrumoasa cocina de unde scoate capul chel 😀

  • Sincer mai facut curioasa si am cautat si eu sa vad ce inseamna …am gasit barbat…acum daca tu sti altfel nu te contrazic …O singura rugaminte am , genul asta de refulari sa le faceti amandoi in alta parte …sunteti un pic departe de subiect .Asta e tot, sper ca intelegeti 🙂

 5. @nightvision :Comentariul tau a fost sters, sper sa incetati acum…nu-mi plac injuraturile, cuvintele jignitoare si acesta nu e un loc unde puteti sa vorbiti cum aveti voi chef.Imi rezerv dreptul sa va sterg la amandoi comentariile daca nu incetati cu jignirile …
  Continuati discutia in alta parte daca aveti chef!
  @mihaisuzuki : la fel si tu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s