Interesant despre pisici

O pisica domestica sanatoasa poate atinge viteza de 50 de km/h in alergare, dar nu poate mentine aceasta viteza mai mult de 1 minut.
Fiecare ureche a pisicii este controlata de 32 de muschi si se poate intoarce la 180 de grade. Oamenii au decat 6 muschi, asa ca e mai greu sa ne miscam urechile.

Blana unei pisici are 150.000 de fire de par pe centimetrul patrat pe spate si 300.000 de fire de par pe centimetrul patrat pe burta, asa ca nu e de mirare ca stapanii trebuie sa goleasca mereu aspiratorul. Naparlitul este controlat atat de hormoni si de temperatura camerei, cat si de lumina, chiar daca este artificiala.

Pisicile nervoase naparlesc mai mult, mai ales daca sunt bagate in cusca si duse la veterinar.

Capacitatea de a sari. Echivalentul uman al unei sarituri de pisica are lungimea unui bazin de piscina.

Mirosul.

Omul are 5 milioane de celule senzitive, iar pisica are 200 de milioane. Asta inseamna ca simt daca le schimbi nisipul zilnic, iar cand nu o faci, urineaza in alta parte.

Obiceiuri de dormit.

O pisica matura isi petrece 15% din viata dormind profund, 50% dormind usor si 30% e treaza. Am observat ca aceasta perioada in care pisica este treaza coincide cu perioada in care omul doarme.

Pisicile interpreteaza un zambet in care se vad dintii drept agresiune. Poate din acest motiv pisicile se duc la persoanele care le urasc, pentru ca nu le zambesc si nu se uita in ochii lor.Aici nu sunt de acord :)…pisicilor le place sa fie bagate in seama  si privite in ochi :).

Pisicilor le place sa le vorbesti in soapta.

Vazut la

Reclame

8 gânduri despre “Interesant despre pisici

  1. Da, am observat si eu asta la motanul meu Rusian Blue…Acum cum a fost gerul acesta..a stat mai mult in casa si dormea…dormea si ziua dar seara dormea in timp ce restul familiei dormeau…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s